MENU
MENU
Opening : 14/12/2019
Closing : 25/04/2020
WEBCAMS
Panoramique du Bécoin - 2350m
Panoramique du Bécoin - 2350m
Champagny le Haut - Site Nordique - 1450m
Champagny le Haut - Site Nordique - 1450m
_INFOS_ENNEIGEMENT_
Snow depth- cm
Last snowfall29/05/2019
Snow depth- cm
Last snowfall28/04/2019
Snow depth- cm
Last snowfall04/04/2019
Weerbericht station
Morning
_COUVERT_
11°
Afternoon
_COUVERT_PLUIE_FAIBLE_
13°
Snow depth- cm
Last snowfall28/04/2019
Morning
_COUVERT_PLUIE_FAIBLE_
10°
Afternoon
_SOLEIL_VOILE_
19°
Snow depth- cm
Last snowfall_NON_DISPONIBLE_
Morning
_SOLEIL_
10°
Afternoon
_SOLEIL_VOILE_
18°
Snow depth- cm
Last snowfall_NON_DISPONIBLE_
Wegomstandigheden
Equipements spéciaux recommandésWegomstandigheden : Non défini
Komst
7h32
3h12
7h39
8h39
8h25
1h50
3h25
1h28
1h29
7h44
1h50

Aéroport de
Lyon ou Genève
Liaison la Plagne
2h25 / 133km

  • -A
  • A
  • A+
Villages

De dorpen bieden de charme, de ziel en de gezellege sfeer van de traditionele gehuchten van Savoie.  De ideale keuze voor vakantie met het gezin.  Zoek uw bestemming tussen de dorpen met karakter die deel uitmaken van het Paradiskigebied.

Champagny en Vanoise

Champagny en Vanoise

Bergdorp en toeristisch resort met een “bruisende” naam, dat verschillen in acht houdt.  Waarom kiezen voor een verblijf in de Vanoise? Omdat U onthaald wordt in het dorp en in het skioord la Plagne, ideaal gelegen in het hart van Savoie.  Een verblijf in de Vanoise betekent genieten van de uitzonderlijk mooie panorama’s, wandelen in een geconserveerd dal, typische bergdorpen ontdekken en lichaam en geest verfrissen in het Parc national de la Vanoise, tijdens trektochten of skiënd in een  beschermd decor.  ’s Zomers zowel als ’s winters vinden de families hier hun gading, door een groot aanbod aan activiteiten: ski, trektochten, wandelingen.

Champagny Station

Het hart van het dorp en het resort waar de handelszaken en de belangrijkste diensten gegroepeerd zijn.

Het dal van de Champagny le haut

Zeer mooi behouden dal, gekwalificeerd als “site et monuments naturels de France” voor de pracht van de landschappen en de geconserveerde architectuur van zijn dorpen.  Het is ook de ingangspoort van de Parc National de la Vanoise (het oudste nationaal parc van Frankrijk, in het leven geroepen in 1963) en een van de mooiste regio’s voor langlaufen en de noorse activiteiten van de regio.

Het plan downloaden

Montchavin-la Plagne

Montchavin-la Plagne

Op het eind van de zestiger jaren liep het gehucht Montchavin leeg (er waren nog nauwelijks een twintigtal bewoners),  de vermindering van de landbouw en van de industriële activiteit spaarde niemand.  Auguste Mudry, burgemeester, op zoek naar een nieuwe start voor zijn dorp, koos met overtuiging voor een dynamische en rendabele branche:  het zomer- en wintertoerisme.

Michel Bezançon en Guy Champ werden toen belast met de vernieuwing van het dorp.  Nieuwe gebouwen werden opgericht even buiten het centrum (langs de piste, op het sneeuwfront, op de hellingen...) en in het vernieuwde centrum werden handelszaken gecreëerd.  De stijl der gebouwen is gebaseerd op de Savoie architectuur (chalets in steen of hout) en de gebouwen zijn niet hoger dans 5 verdiepingen, hetgeen bijdraagt tot de charme van het dorp waar een familale sfeer heerst.

Welcom te Coches

Een tiental jaren later werd de omgeving van les Coches op zijn beurt ontwikkeld.  Eens te meer werd het agentschap Bezançon belast met het inrichten van het skioord gebouwd op een ongerepte alpenweide.  Het werd gelanceerd in 1981, bij gelegenheid van de inhuldiging van het eerste gebouw, La Clef genaamd.  In navolging van Montchavin behoudt les Coches de look van een bergdorp (dak in leien, buitenmuurbekleding in somber hout)  met zijn residenties verspreid op de hellingen.

40 jaar nadien is Montchavin-la Plagne een van de belangrijke skioorden van la Plagne geworden en heeft sinds 2003 een van de stations van de befaamde Vanoise Express, die toegang verleent tot het fabelachtige skidomein Paradiski.

 

Het plan downloaden

 

Plagne Montalbert

Plagne Montalbert

Aan de rand van het bos op 1350m, ontdek de charme van Montalbert,  dat zijn authenticiteit en zijn gevoel voor hartverwarmende gastvrijheid bewaard heeft.  Ontdek opnieuw de smaak van het essentiële.

Dit typische dorp, gebouwd met passie,  legt de nadruk op nobele materialen zoals steen en hout,  en reserveert een plaats voor plezier en vreugde.  U zal er de smaak terugvinden van het essentiële.  Van het dorp naar de grote ruimte is slechts één stap, de verbinding met het domein op grote hoogte is verzekerd door een stoeltjeslift die het ganse seizoen lang werkt ook dank zij de sneeuwcannonen. Wat het skiën betreft:  U zal skiën in het bos, hetgeen een uitzonderlijke ervaring is om de natuur te benaderen.

Het plan downloaden

Votre forfait en ligne Cliquez ici